Onze visie

De mode-industrie is al een hele lange tijd toe aan een grote ommezwaai.
Het onhoudbare systeem waarin kleding één seizoen mee gaat, garderobes om het half jaar ververst zouden moeten worden, merken collecties blijven bouwen en deadstock zich opstapelt, is niet meer van deze tijd.

 De problemen van de industrie kwamen tijdens de coronacrisis pijnlijk aan het licht. Gelukkig bewegen steeds meer merken zich van de modeseizoenen af.
Zo kozen wij aan het begin van 2019 voor een seizoensloze en tijdloze collectie
met kledingstukken die elke dag kunnen worden gedragen.

 In onze studio en brand store in Eindhoven houden we ons bezig met de ontwerpen en staan we direct in contact met de drager. We maken geen deel uit van modecyclus maar voegen door het jaar heen enkele stijlen toe aan onze collectie.

 Ons tempo wordt niet bepaald door de inkoopseizoenen en modebeurzen, wij bepalen ons eigen tempo waardoor we rust en flexibiliteit ervaren.
Op deze manier produceren we niet te veel en brengen we pas iets uit als we er helemaal tevreden over zijn. 

 

Seizoensloos ontwerpen en produceren

Het werken met de modeseizoenen zorgt voor veel druk op de ketel, deadlines die behaald moeten worden. Waarop periodes van rust volgen waarin er bijna niets te doen is voor de productiebedrijven. Enorme schommelingen die voor veel onrust en onzekerheid zorgen.

Door onszelf niet meer te binden aan deze seizoenen zal ook voor ons productiebedrijf de werkdruk meer verspreid zijn over het hele jaar, wat bevorderlijk is voor het personeel en daarmee uiteindelijk voor de kwaliteit van de kleding.

 Een kledingstuk is af als de pasvorm, het comfort en het ontwerp helemaal goed zijn afgestemd en niet omdat de deadline aanbreekt.

 

Productie binnen Europa 

We zijn er trots op dat onze kleding binnen Europa wordt gemaakt door vakkundige mensen waar we al een lange tijd mee samenwerken. We hebben elkaars steun juist nu nodig en hopen dat we hierin een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven. 

Onze duurzaamheid komt voort uit het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en tijdloze ontwerpen waardoor kledingstukken voor 5 tot 10 jaar kunnen worden gedragen.

 

Een circulair systeem

Daarnaast lanceerden we dit jaar het pre-loved programma waarbij studio .ruig kledingstukken van voorgaande collecties terug kunnen worden gebracht naar de winkel.

Deze ‘pre-loved pieces’ worden door ons verkocht in de winkel en via onze online kanalen. De klant die de kledingstukken heeft ingeleverd ontvangt bij verkoop de helft van de opbrengst om te kunnen investeren in een nieuw kledingstuk uit onze collectie.

 Met dit circulaire systeem stromen tweedehands kledingstukken van early-adapters op een laagdrempelige manier door naar nieuwe dragers. 

Nieuwe dragers ervaren zo de kwaliteit van studio .ruig om later een goede keuze te kunnen maken voor een mooie investering in hun garderobe. Zo kunnen we, samen met onze klant, slow fashion bij een breder publiek kenbaar en bereikbaar maken.